Kapusta pekińska z jajami

Składniki:

- 4 jajka
- 20 dag kapusty pekińskiej
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki oliwy
- woda
- sól
- pieprz

Sposób przyrządzania:

Kapustę drobno posiekać, dodać natkę pietruszki, sos sojowy, oliwę i kilka łyżek wody. Powoli dusić. Jajka wybić do miski, „skłócić” za pomocą miksera przyprawić solą i pieprzem. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć płomień i wlewać cienka strużka jajka. Wyjmować ścięte jajka łyżką cedzakową ułożyć na kopczyku miękkiej uduszonej kapusty pekińskiej.

Źródło: „Kurier Lubelski”, 13-14 października 2007

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje