Parówki w sosie z fasolką

Składniki:

- pół opakowani zielonej, mrożonej fasoli szparagowej
- 4 parówki typu serdelki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki mąki do zasmażki
- vegeta
- pieprz
- majeranek do smaku
- pieczywo lub ryż

Sposób przyrządzania:

Z parówek usunąć osłonki. Wrzucić fasolę do osolonego wrzątku i lekko podgotować, ale tak by nie była zbyt miękka. Pokroić parówki w talarki, a fasolkę odcedzić i wystudzić na durszlaku. Parówki i fasolkę przełożyć do rondelka, dodać koncentrat pomidorowy, wodę i przyprawy, gotować około 5 min. Przygotować klasyczną zasmażkę, doprawić nią nasze danie i jeszcze raz zagotować.

Podawać z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko.

Źródlo: „Kurier Lubelski”, 20 lutego 2007

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje