Sałata rzymska z awokado i parmezanem

Sałata rzymska z awokado i parmezanem
Autor przepisu i zdjęcia: Magdalena Lewandowska
Zobacz stronę tego autora

Składniki:

- kilka liści sałaty rzymskiej
- pół awokado
- kilka łyżeczek tartego parmezanu
- garść listków rukoli
- łyżka białego octu winnego
- łyżka oliwy z oliwek
- pół łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- sól

Sposób przyrządzania:

Sałatę rwiemy na kawałki, awokado wydrążamy łyżeczką do herbaty i kładziemy na sałacie. Posypujemy rukolą i polewamy sosem, który uzyskujemy mieszając ocet, oliwę, miód, musztardę i doprawiając solą. Na koniec posypujemy parmezanem i mieszamy.

Podałam składniki na 2 porcje.

Zobacz przepis z dużym zdjęciem, opisem i komentarzem: Sałata rzymska z awokado i parmezanem


Informacje