Sałatka z ogórków i sera owczego

(3 porcje, każda po 260 kcal)

Składniki:

- 400 g ogórków
- 150 g sera owczego
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 6 łyżeczek soku cytrynowego
- sól
- pieprz
- cukier

Sposób przyrządzenia:

Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką usunąć nasiona. Pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać pokruszony ser i pokrojoną w piórka cebulę. Posypać posiekanym koperkiem. Z oliwy, soku cytrynowego, pieprzu, soli i cukru zrobić sos.

Sosem polać sałatkę, wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Źródło: „Super Linia”, lipiec 2006, nr 7

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje