Sałatka ze szpinaku i jajeczek przepiórczych
Składniki:
- 20 dag przebranych liści szpinaku
- 4 jajka przepiórcze ugotowane na twardo
- 3 pomidory
- czerwona cebula
Sos:
- 6 łyżek oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego lub białego winnego
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników przyrządzić winegret. Liście szpinaku (bez ogonków) umyć, osaczyć, rozłożyć na dużym talerzu, polać sosem i posypać posiekanymi jajkami. Przybrać cząstkami pomidorów oraz piórkami cebuli.
Źródło: „Lubię gotować”, nr 07/2004
Informacje
Czytasz “Sałatka ze szpinaku i jajeczek przepiórczych,” na smaczne-przepisy-kulinarne.pl
- Opublikowany:
- 09.18.07 / 5pm
- Kategoria:
- Przystawki, Sałaty, Sałatki, Sosy, Wszystkie przepisy, Wegetariańskie
Komentarze
Idź do formularza | RSS komentarzy | trackback uri