Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

Autor: Magdalena Lewandowska
Zobacz stronę tego autora

Składniki dla 4 osób:

- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1-2 marchewki
- duże jabłko
- 1 cebula
- natka pietruszki
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sok z 1/4 cytryny
- 2 łyżeczki cukru
- sól
- kolorowy pieprz

Sposób przyrządzania:

Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Marchewki zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do jabłka. Kapustę pekińską pokroić w paski, cebulę i natkę pietruszki dość drobno posiekać. Dodać oliwę, doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku i wymieszać wszystkie składniki.

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje