Tango pomidory

Przepis z Argentyny

Składniki:

- 6 pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- 1 cebula, posiekana dość drobno
- 1 zielona papryka pokrojona w paski
- 1 zielony ogórek pokrojony w plasterki
- 1 ½ łyżki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki gorczycy
- 1 szklanka octu jabłkowego
- pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
- szczypta pieprzu

Sposób przyrządzania:

W dużej misce delikatnie wymieszać pomidory, cebulę, zieloną paprykę i ogórka.
Do rondelka wlać ocet, dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia i gotować przez jedną minutę. Gorącym octem polać warzywa. Przykryć, schłodzić i wstawić do lodówki na osiem godzin. Podawać na zimno jako sałatkę.

Przepis pochodzi ze strony Beaty Pawlikowskiej: www.beatapawlikowska.com


Informacje