Wątróbka w śmietanie i tabasco

Składniki:

- 1/2 kg wątróbki drobiowej
- 3 marchewki
- cebula
- łyżka musztardy Dijon
- śmietana przynajmniej 18%
- łyżka smalcu
- sos tabasco
- zielona pietruszka
- majeranek
- sól
- pieprz

Sposób przyrządzenia:

Na patelnię wrzucamy oczyszczoną i wysuszoną papierowym ręcznikiem wątróbkę. Lekko ją podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone drobno lub starte wcześniej marchewki oraz cebulę pociętą w piórka. Całość smażymy kilka minut. Dodajemy cały kubek śmietany wymieszany z łyżką musztardy, natkę, majeranek, pieprz i oczywiście tabasco. Na sam koniec dodajemy sól.

Źródło: „Kurier Lubelski”, 26 marca 2007

Zobacz inne przepisy kulinarne


Informacje